Armaturen

Armaturen

Een armatuur is een draagconstructie (behuizing) met daarin lamphouders voor een of meerdere lichtbronnen. Het doel van een armatuur is dat het bescherming biedt voor de lichtbron en is beschikbaar in allerlei vormen en kleuren, voor verschillende verlichtingstoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke rasterarmaturen in systeemplafonds, ledarmaturen (panelen) die meer van deze tijd zijn, maar ook led spots, bouwlampen, en zaklampen zijn armaturen. VerlichtingNL heeft voor elke toepassing armaturen in het assortiment.

Bekijk ook: waterdichte armaturen, tl armaturen, led armaturen, led spots
Populaire merken: norton, mac bright, philips

Tl armaturen online kopen bij VerlichtingNL

Wanneer je er voor kiest om tl armaturen aan te schaffen dien je rekening te houden met het voorschakelapparaat. Het armatuur wordt in vele gevallen geleverd met een voorschakelapparaat of driver (in het geval van led). Het voorschakelapparaat zorgt voor constante toevoer van energie die doorstroomt naar de lichtbron waardoor de lichtbron gaat branden. Voor het kopen van tl armaturen is het van belang om te weten welk wattage het VSA of de driver maximaal kan aanleveren. Dit is bepalend voor het wattage van de tl- of led buis. Kortom; het wattage van de lamp mag het wattage van het voorschakelapparaat niet overschrijden. Wanneer je twijfelt raden wij aan om contact op te nemen met de klantenservice voordat je een tl armatuur koopt.

Armaturen in combinatie met led verlichting

Armaturen in led verlichting zijn de vervangers van de tl varianten. Elk armatuur wat tegenwoordig verkrijgbaar is in tl is nu te vervangen door led. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een armatuur met een ingebouwde led module, maar om sommige gevallen kun je de tl buizen ook een-op-een vervangen door led buizen. Wanneer je bijvoorbeeld wilt overstappen van tl naar led dan zou dit een relatief goedkope oplossing zijn, echter hangt dit wel af van het armatuur. Armaturen met ingebouwde led verlichting vind je tegenwoordig terug in kantoren, fabriekshallen, maar ook gewoon bij mensen thuis.

Bestel kant en klare tl led verlichting armaturen

Ben jij op zoek naar een simpele oplossing dan zou je eens kunnen kijken naar onze tl led verlichting armaturen. De armaturen zijn voorzien van een led buis of een ledmodule en zijn daardoor duurzaam en voornamelijk bedoeld voor huis-tuin-keukengebruik. Ze worden ook wel plug-and-play genoemd, omdat je alleen nog maar de stekker in het stopcontact hoeft te doen. Je kunt de lamp schakelen met een ingebouwde schakelaar en tevens is het mogelijk om het armatuur op te hangen door middel van een montageplaat. De tl led verlichting armaturen vervangen de zogenaamde keukenverlichting waarbij nog tl buizen worden toegepast. Je kunt het zien als een duurzame, maar snelle oplossing voor bijvoorbeeld in jouw keuken, garage of boven de werkbank. Tl led verlichting armaturen zijn net als de kant-en-klare tl armaturen verkrijgbaar in diverse lichtkleuren.

Verlichtingsarmaturen op diverse manieren toepassen

Bij verlichtingsarmaturen wordt er onderscheid gemaakt tussen inbouwarmaturen en opbouwarmaturen. Afhankelijk van de situatie waar een armatuur komt te hangen wordt er bepaald welke van de twee opties het meest geschikt is. Inbouwarmaturen zijn armaturen die vaak binnen worden bevestigd in het plafond of aan de wand. Denk hierbij aan bijvoorbeeld led panelen in een systeemplafond of spots. Opbouwarmaturen worden direct onder het plafond bevestigd, dit gebeurt veelal in fabriekshallen. Veelgebruikte led- of tl armaturen zijn in dit geval trogarmaturen of montagebalken.

Tevens dien je rekening te houden met de ip waarde van een armatuur. Deze ip waarde geeft de mate van bescherming weer tegen bijvoorbeeld water of stof. Ook dit is afhankelijk van de situatie waar het led- of tl armatuur komt te hangen. Bekijk onze ip waarde tabel voor meer informatie.