Halogeenspots

Halogeenspots

De razend populaire halogeen spotjes zijn natuurlijk te verkrijgen bij VerlichtingNL. Na de opkomst van de led spots, wordt er nog veelal gekozen voor de halogeen variant. De halogeen spotjes zijn uitermate geschikt voor algemene ruimtes.

De halogeen spotjes zijn er in laagspanning (12V) en worden vaak gebruikt met GU-4 fitting en GU-5.3 lampvoet. De hoogspanning (220V/230V) worden gebruikt met GU10 halogeen spotjes. Bij het kiezen van het juiste spotje, moet je weten wat voor fitting je bestaande spotje heeft. Bij onduidelijkheden of wil je zeker weten welke spotje het best bij jou past? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers.

 

Bekijken als Rooster Lijst
Oplopend sorteren

61 artikelen gevonden

Bekijken als Rooster Lijst
Oplopend sorteren

61 artikelen gevonden

Waar moet je op letten bij het kopen van halogeenspots

De lichtopbrengst van een halogeen spotje, ligt uiteraard aan de lumenwaarde van het spotje. Hoe hoger de lumenwaarde, hoe meer licht. Vergeleken met de gloeilamp is het rendement veel hoger, meerderheid van de energie wordt omgezet in licht, wat bij een gloeilamp anders is.De kleur wordt aangeduid in Kelvin-waarde, hoe hoger deze waarde is hoe koeler de kleur van het licht is. Er is natuurlijk ook nog een verschil in wat voor spots je kiest. Hier gaan een onderscheidt in te maken in inbouwspots en opbouwspots. Inbouwspots is mooi te verwerken in het plafond, wat een mooi en strak resultaat geeft. Opbouwspots geeft ook een mooi resultaat weer en kun je bevestigen aan je plafond.