PAR lampen

PAR lampen

Par lampen zijn over het algemeen overal te gebruiken, maar juist om een focus op iets/iemand te leggen door middel van verlichting. Ze worden met de jaren voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Bij VerlichtingNL weten en hebben ze alles omtrent halogeen par lampen, vragen over de juiste maat en/of lichtkleur? Neem contact op met een van onze medewerkers!

 

We kunnen geen producten vinden op basis van je selectie.

Halogeen PAR lampen en gloeilampen

Halogeen PAR lampen vallen oorspronkelijk onder een gewone gloeilamp. Het verschil zit hem in de hoeveelheid lichtopbrengst, wat bij de halogeen vele male hoger is. De levensduur van een halogeen variant is ook zeker 2 keer zo groot. Uiteindelijke energie van een halogeen PAR lamp wordt 30% omgezet in daadwerkelijk licht. Bij een gloeilamp is dit maar 5%. Qua energiekosten is dit gelijk. Om energie te besparen zou je altijd kunnen kijken voor LED par lampen.

Om de gewenste lichtkleur te krijgen, zit hier een bepaalde Kelvin-waarde aan vast. Dit wordt aangeduid met de letter (K). Bij een hogere waarde, hoe koeler het licht uitstraalt. Bij vragen hierover neem gerust contact op met een van onze VerlichtingNL medewerkers. Ook zijn er dimbare Par lampen beschikbaar. Bij een dimbare kun je de lichtsterkte aanpassen aan de door jouw gewenste kleur.

Halogeen par lampen worden vaak nog toegepast in spots 230V met een GU10 lampvoet. Voor wat risicovollere omgevingen, o.a. de badkamer wordt vaak de 12V spots gebruikt. Om de gewenste lichtopbrengst te halen, zou je altijd goed moeten opletten op de hoeveelheid lumen(lm). Bij de par lampen is dit altijd aangeduid op de verpakking, of vraag een van onze VerlichtingNL medewerkers.

Par lampen worden in verschillende opstellingen gebruikt. De ene gebruikt een enkel lampje en de andere gebruikt het in groepen om de focus op iets te leggen. Om een halogeen par lamp aan te schaffen is het handig dat je weet welke maat er gebruikt moet worden. De juiste lamp is afhankelijk van de fitting, dit ligt in de meeste situaties tussen E27 en MR16. E27 lampen heeft een wat grote schroeffitting, de E14 lampen wat kleinere fitting. Voor vragen of de maten en welke halogeen par lampen het beste bij jouw situatie past? Neem contact op met een van onze specialisten van VerlichtingNL.