Halogeen lampen

Halogeen lampen

Een halogeenlamp is eigenlijk een andere variant van de gloeilamp, de halogeenlamp geeft meer licht en heeft een langere levensduur dan de klassieke gloeilamp. Een gloeilamp geeft 10 lumen per watt en een halogeenlamp geeft gemiddeld 15 lumen per watt. De klassieke gloeilamp gaat gemiddeld 1000 branduren mee, en de verbeterde halogeenlamp gaat gemiddeld 2000 branduren mee. Sinds de uitfasering van de 60W gloeilampen zijn er halogeen vervangende gloeilampen voor in de plaats gekomen. Deze lampen hebben bijna hetzelfde uiterlijk als een normale gloeilamp, alleen het verschil dat er een klein halogeenlampje in zit, in plaats van het bekende spiraalvormige draadje.

<br>

Populair: GU10 halogeen, laagvolt halogeen verlichting, halogeen spots.
Merken: Philips, Osram, Sylvania, Megaman

Bekijken als Rooster Lijst
Aflopend sorteren

1185 artikelen gevonden

Bekijken als Rooster Lijst
Aflopend sorteren

1185 artikelen gevonden

Halogeenlampen kopen bij VerlichtingNL

Verschillende halogeenlampen met diverse fittingen kun je online bij VerlichtingNL kopen. In deze categorie vind je van verschillende merken diverse soorten halogeenlampen voor zowel huiselijke- als bedrijfsverlichting. Bij halogeenlampen denken de meeste mensen aan spotjes, omdat ze hier het vaakst worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan slaapkamerverlichting of de armaturen die binnenshuis in een hal worden toegepast. Vaak zitten hier standaard halogeenlampen bij en wanneer een van deze lampen aan vervanging toe is kan het interessant zijn om een led variant aan te schaffen die langer meegaat en energiezuiniger is.

VerlichtingNL biedt in beide gevallen een vervangende oplossing die je eenvoudig online kan aanschaffen voor een scherpe prijs. Voorraad halogeenlampen heb je de volgende werkdag in huis en dit kan je al snel een ritje naar de bouwmarkt, IKEA of plaatselijke supermarkt besparen. Daarnaast kun je in de webshop elke halogeenlamp vergelijken qua verbruik met een led alternatief. Zo kun jij voor jezelf bepalen of het financieel interessant is om een zelfde halogeenlamp te kopen of om over te stappen naar led.


De toepassing en techniek van halogeen verlichting

Gezien de veelzijdigheid van halogeen verlichting worden de lampen tegenwoordig bijna overal toegepast. Ten eerste ter vervanging van de uitgefaseerde gloeilampen, maar ook met name in spots om gericht een bepaald object te verlichten. Halogeenlampen kunnen door middel van een bepaalde spiegeltechniek (reflector) een sterke bundel gericht lucht geven. Dit wordt ook vaak als sfeerverlichting en accentverlichting gebruikt. Denk aan het belichten van schilderijen, of bepaalde objecten in een woonhuis.

Het belangrijkste voordeel van halogeen verlichting is:

  • warme lichtkleur;
  • gezellig sfeerbeeld.

 

Een oude halogeenlamp vervangen door een nieuwe

Je kent het wel; er is lampje kapot gegaan in jouw huiskamerlamp en je moet de halogeenlamp vervangen, wat doe je dan? De meeste mensen gaan op zoek bij de plaatselijke supermarkt, bouwmarkt of onderdelenwinkel, maar dit kan dus ook online bij VerlichtingNL. Het vervangen van de halogeenlamp kan op meerdere manieren waarbij je de keuze hebt uit:

  • een-op-een vervangen;
  • vervangen voor een led alternatief.

In plaats van dat je de deur uit gaat kun je online in het assortiment van VerlichtingNL de juiste vervanging vinden. Wanneer jij al weet wat je nodig hebt gaat het natuurlijk erg snel. Wanneer jij geen flauw idee hebt kun je op zoek gaan naar een artikelnummer of je kunt contact opnemen met de klantenservice, die jou graag helpt bij het vinden van de juiste halogeenlamp.

Waar moet je op letten bij het vervangen van de lamp:

  • fitting van de lamp;
  • kleur(code) van de lamp;
  • wattage van de lamp.

Uiteindelijk is de fitting bepalend voor de keuze, want logischerwijs past een dikke (E27) fitting bijvoorbeeld niet in een dunne (E14) fitting. Kijk dus altijd of dit overeenkomt en bij twijfel kun je je vraag aan de klantenservice stellen.

De kleurcode van de lamp bepaalt de temperatuur in Kelvin. Zo is 2700 Kelvin bijvoorbeeld een extra warme kleur wat voor het oog “geel” is. Deze warme kleur (2700 -3200K) wordt vaak in de huiselijke verlichting toegepast. Kijk daarom goed in de specificaties van de lamp die je aanschaft bij VerlichtingNL. Er staat namelijk altijd bij hoe de kleur oogt in de realiteit.

 

Tot slot het wattage van de lamp. Hoe hoger dit getal, de feller de lamp zal schijnen. Wanneer je de oude halogeenlamp vervangt voor een nieuwe halogeenlamp dan is het belangrijk dat deze wattages overeenkomen of dan wel in de buurt liggen van elkaar. Wanneer je overstapt naar led dan zal dit wattage vele malen lager liggen. Er zijn “standaard” led vervangers voorgeselecteerd, maar wanneer je het niet zeker weet dan raden wij aan om contact op te nemen met de klantenservice.