Plafond inbouw

Plafond inbouw

Inbouw armaturen zijn armaturen die in een systeemplafond kunnen of in het plafond. De veel voorkomende inbouwarmaturen zijn panelen, downlighters, inbouw spots en klassieke rasterarmaturen. Tevens zijn deze varianten te verkrijgen in TL, halogeen of led. Bij VerlichtingNL is er een ruim assortiment van plafond inbouwarmaturen. VerlichtingNL kan meerdere merken inbouwarmaturen leveren. Mocht je toch een specifiek inbouw armatuur niet in het assortiment vinden, neem dan eenvoudig contact op met onze klantenservice.


De led panelen worden veelvuldig gebruikt voor kantoorruimtes met een systeemplafonds. Het is eenvoudig te bevestigen en tevens komen de afmetingen van de panelen exact overeen met de gipsplaten in het plafond. De T5 inbouwarmaturen worden hier ook regelmatig voor gebruikt. Onze led spots worden gebruikt om diverse objecten te belichten, en verder natuurlijk in de keuken, badkamer of iets dergelijks.

Populair: Manto led panelen, led Kanlux inbouwspots, T5 inbouwarmaturen, Elara Downlighters.
Merken: Dmlux, Macbright, MegaMan

Bekijken als Rooster Lijst
Oplopend sorteren

3309 artikelen gevonden

Bekijken als Rooster Lijst
Oplopend sorteren

3309 artikelen gevonden

Plafond inbouw armaturen kopen bij VerlichtingNL

VerlichtingNL biedt een breed en diep assortiment aan in plafond inbouw armaturen. Van handige inbouwspots tot aan functionele led panelen. De meest voorkomende armaturen die in het plafond ingebouwd kunnen worden zijn:

  • Led panelen;
  • Led downlighter;
  • TL armaturen;
  • Spots;
  • Downlighters (tl).

Waarom inbouwarmaturen?

Inbouwarmaturen vallen in tegenstelling tot opbouwarmaturen in het plafond. De rand van het armatuur komt op een gelijke hoogte als het plafond, waardoor er eigenlijk geen rand is. De meeste inbouw armaturen worden toegepast in systeemplafonds, omdat hier genoeg ruimte is om een inbouwarmatuur te plaatsen. Je kunt je voorstellen dat het plaatsen een stuk lastiger gaat als je de inbouwarmaturen moet plaatsen in een betonnen ondergrond. 

Voordelen:

  • strakker design;
  • mooier voor het oog;
  • makkelijk weg te werken systeemplafond.

 

Inbouwspot armatuur voor in het plafond

Een inbouwspot armatuur is verwerkt in het plafond. Het oog neemt alleen het licht en een stukje behuizing waar. De behuizing van de inbouwspots zijn er in verschillende varianten. Een inbouwspot kan op vele situatie gebruikt en toegepast worden, denk hierbij aan systeemplafonds en betonnen plafonds. Bij elk plafond dient er gelet te worden op de diameter van het armatuur. Bij een betonnen plafond is de oplossing om een aluminium koker te gebruiken, waar de inbouwspot in verwerkt kan worden. In het systeemplafond valt er ook gelet te worden hoeveel ruimte tussen het systeemplafond en het dak zit.