Nieuws over, door en van verlichtingnl

  1. Relightning toepassen in bestaande armaturen

    Het aanpassen van de verlichting kan bedrijven veel energie besparen. Bovendien kunnen ze tegelijk het lichtcomfort verbeteren. Het volledig herzien van de verlichting wordt wel ‘relighting’ genoemd.
     
    Lager energieverbruik, meer comfort
    De term relighting wordt (vooral in België) gebruikt voor het volledig herzien of renoveren van de bestaande verlichting in een bepaalde ruimte. Relighting heeft als het doel om het lichtcomfort te verbeteren en een duidelijk lager energieverbruik te bereiken.
    Hierbij kijk je onder meer naar het energieverbruik van de bestaande verlichting, het lichtniveau op de werkplekken, de aanwezigheid van medewerkers en hindernissen die de verlichting belemmeren. Vervolgens kijk je wat de meest rendabele lichtbronnen zijn, hoe ze het meeste comfort bieden en waar ze het beste geplaatst kunnen worden.
     
    (Bron: http://www.energieondernemer.nl/2013/06/20/besparen-op-verlichting-door-relighting/)
    Lees meer »
  2. Verlichtingsarmaturen worden steeds meer ingeleverd door Nederlanders

    Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds meer verlichtingsarmaturen hebben ingeleverd in 2018. Uit de inzamelcijfers van LightRec en uitvoeringsorganisatie Wecycle blijkt namelijk dat 33% dit heeft gedaan.
     

    Inzameling lampen bleef hetzelfde


    Helaas bleef de inzameling van lampen wel gewoon hetzelfde ten opzichte van 2017. Het inleveren van de verlichtingsarmaturen is vooral te danken aan de extra inspanningen in de bouw-, installatie- en sloopsector. Ook is het te danken aan de campagnes die gericht zijn op de inzameling van armaturen.
     

    Wecycle en LightRec hebben flink ingezet op de inzameling van armaturen


    Wecycle en LightRec hebben flink ingezet op de inzameling van armaturen. Zij hebben namelijk een landelijke tv-campagne opgericht voor het inleveren van de armaturen. Dit waren dan ook voornamelijk de consumentenarmaturen. Denk hierbij aan: bureaulampen, bedlampen of staande l

    Lees meer »
  3. PRO TLB Masterlux universele noodkit

    TL Besparen B.V. heeft een nieuwe topper in het assortiment, de PRO TLB Masterlux universele noodkit. Deze noodmodule is toepasbaar in vrijwel elk TL verlichtingsarmatuur. Zowel met één als drie uurs accu.

    Wat zijn noodmodules?
    Noodmodules zijn aparte accu's die kunnen worden gemonteerd in algemene verlichtings armaturen. In geval van calamiteiten en een daarop volgende stroomuitval zorgt de PRO TLB Masterlux universele noodkit ervoor dat de lamp niet uitgeschakeld wordt maar blijft branden. Dit kan bijvoorbeeld voorzien in voldoende lichtniveau om bij een noodsituatie obstakels en andere hindernissen te herkennen en vluchtroutes veiling te kunnen betreden. PRO TLB Masterlux universele noodkit is zo uniek omdat deze noodmodule op vrijwel alle TL armaturen werkt.

    Regelgeving
    Veel bedrijven zijn niet op de hoogte omtrent de regelgeving over noodverlichting. Toch is het belangrijk om noodverlichting adequaat te gebruiken, evenals te ond

    Lees meer »
  4. Nieuwe wijzigingen in de recyclingbijdrage



    Sinds 2013 is er geen verwijderingsbijdrage meer, maar daar is de recyclingbijdrage voor gekomen. De prijs van de recyclingbijdrage zit al bij de prijs inbegrepen. De recyclingbijdrage is dan ook niet meer zichtbaar op de bon of factuur. Eerder was deverwijderingsbijdrage wel op de bon of factuur te vinden, maar dit mag niet meer. Daarom is de recyclingbijdrage nu niet meer te vinden op de bon of factuur, maar zit het gewoon bij de prijs in.
     

    Nieuwe wijzigingen in de recyclingbijdrage


    In de bijdrage zijn nieuwe wijzingen in het bedrag, maar ook in de regelgeving zijn er dingen aangepast. Deze veranderingen zijn per 1 januari 2019 ingegaan. Maar niet alleen het bedrag is gewijzigd, maar er is ook een splitsing gemaakt tussen de kleine en grotere armaturen.

    Het is nu dan ook zo dat niet alleen professionele lichtarmaturen mogen worden aangeboden voor recycling, maar ook gewoon de consumentenarmaturen.

    Lees meer »
  5. Vernieuwde LED High Bays met LG LED Chips

    LED HighBays

     
    TL Besparen heeft een compleet nieuwe lijn High Bays in het assortiment genomen. De High Bays zijn voorzien van LG LED Chips.
    LG, een vooruitstrevende fabrikant van LED Chips heeft een levensduur van maar liefst 50.000 uur voor de High Bays afgegeven.
     
    De High Bays worden veelal toegepast in magazijnen, werkplaatsen en productiehallen. Dit omdat deze ruimtes vaak vrij hoog zijn, daar heeft de High Bay geen moeite mee. De High Bay is geproduceerd om goed te functioneren op hoge hoogtes en is bestand tegen grote temperatuurverschillen. Denk hierbij aan -40 tot +60 graden.

    Klik op deze link om naar het overzicht te gaan van de LED High Bays.
     
    Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens:
     
    TL Besparen
    info@tlbesparen.nl of
    Lees meer »
  6. MegaMan Kwaliteits Garantie voor alle lampen van MegaMan

    MegaMan Kwaliteits Garantie Voorwaarden
    MegaMan biedt de MKG aan. Dit staat voor de MegaMan Kwaliteits Garantie.
    U kunt hierbij uw MegaMan lamp aanmelden via de MegaMan website, om zo een verlenging op uw garantie te krijgen.
     
    Normaal gesproken is de garantietermijn voor MegaMan verlichting 6 maanden, maar door de MegaMan Kwaliteits Garantie kunt u deze garantie eenvoudig verlengen, door uw product aan te melden via de MegaMan Website.
    De link naar de MegaMan Kwaliteits Garantie om uw product aan te melden voor verlenging van uw garantie vindt u hier:
    http://www.megaman.nl/registreer-mkg-megaman
     
     
    Om meer te weten te komen over de MegaMan Kwaliteits Garantie klikt u op de volgende link:
    http://www.megaman.nl/mkg-voorwaarden
     
    Let op: De MKG Garantie geldt voor alle producten met
    Lees meer »
  7. Vervang al u lichtbronnen door een zuinige, op maat LED module

    Vervang al u lichtbronnen door een zuinige, op maat LED module.

    Wat zijn LED modules?
    LED modules bestaan uit afzonderlijke LED’s die worden bevestigd op een printplaat. De printplaat kan in elke gewenste vorm en afmeting gemaakt worden. De Lumen/watt verhouding kan zelfs oplopen tot 176 lm/W. Doordat de modules in elke gewenste vorm gemaakt kunnen worden, zijn ze toepasbaar in vrijwel elke situatie, zowel binnen als buiten.

    Figuur 1   LED module
    Een LED module zoals hierboven (Figuur 1) is makkelijk te monteren met bijvoorbeeld schroefjes, push fix of lijm. Elke ondergrond is mogelijk en ook echt elke toepassing! Als de LED module in het zicht hangt kan er ook een cover op w

    Lees meer »
  8. Ik wil mijn Armatuur LED voorbereiden door enkelzijdig te voeden, hoe doe ik dat?

    Ik wil mijn Armatuur LED voorbereiden door enkelzijdig te voeden, hoe doe ik dat? Vaak komen we de vraag tegen om uw huidige armaturen te vervangen voor LED Armaturen. In sommige gevallen kijken we dan naar compleet nieuwe armaturen maar, vaak worden LED TL Buizen gebruikt om een energievretend armatuur om te toveren voor een energiezuinig armatuur. De installatie van een compleet nieuw armatuur is natuurlijk niet zo moeilijk. U moet hierbij vooral er op letten hoe de aansluiting is van het huidige armatuur. In sommige gevallen moeten de armaturen door middel van GST18 stekkers worden aangesloten. In veel gevallen zijn LED Armaturen niet standaard uitgevoerd met GST18 aansluitingen. De installatie van LED TL Verlichting kan op twee manieren worden uitgevoerd. Bij de LED Buizen wordt standaard een starter geleverd. Als u een conventioneel armatuur heeft, kunt u de starter vervangen voor de nieuwe LED Starter en de LED Lamp op de oude plek van de oude TL Lamp. (Heb ik een Conventioneel

    Lees meer »
  9. Kleurcodes en TL verlichting

    TL verlichting is er in meerdere soorten en meerdere kleurcodes. Mocht u uw oude TL verlichting met een oude kleurcode willen vervangen, maar u weet niet precies wat de nieuwe kleurcode is, dan hebben wij hier voor u een overzicht met de oude en nieuwe kleurcodes.
     
    Allereerst is het van belang om te weten welke soort TL verlichting u heeft. Het is mogelijk dat u de T12 verlichting, T8 verlichting of T5 verlichting heeft. De drie soorten TL verlichting zijn van elkaar te onderscheiden door de diameters van de buizen. De T12 buis heeft een diameter van 38 mm, de T8 buis heeft een diameter van 26mm en de T5 buis heeft een diameter van 16 mm.
     
    De soort TL verlichting is behalve aan de diameter, ook te herkennen aan het wattage van de buis. Bij de T12 verlichting horen de wattages: 65W, 40W, 20W en 15W. Bij de T8 verlichting zijn de betreffende wattages als volgt: 58W, 36W, 30W, 18W, 16W en 15W. Ten slotte de T5 verlichting, d

    Lees meer »
  10. Door slimme meter worden gloeilampen sneller vervangen



    Wanneer consumenten een energiemeter hebben, hebben zij vaak meer inzicht in hun energieverbruik en gaan hier dan bewuster mee om. Uiteindelijk zorgen de snelle energiemeters ervoor dat consumenten sneller de gloeilampen gaan vervangen. 
     

    Veel gloeilampen zijn vervangen


    Dat er veel gloeilampen worden vervangen is gebleken uit een marktbarometer die minister Wiebes aan de Tweede Kamer heeft aangeboden. Van 2015 t/m 2020 wordt de slimme meter grootschalig aangeboden. Tijdens die periode monitort de RVO de marktontwikkeling van energiebesparingsdiensten bij de slimme meter. Dit wordt gedaan via de jaarlijkse 'marktbarometer a
    Lees meer »
Pagina
Recente Berichten
Archive