Keukenverlichting

Keukenverlichting

Houd je van koken? Of wil je het koken een leuke bezigheid maken? Dan begint dat met de juiste lichtbronnen, de juiste hoeveelheid licht, de juiste lichtkleur en ook zeker de juiste sfeer. Als de lichtsituatie perfect is, wordt koken namelijk een stuk plezieriger. Wat betreft de keuken zijn er talloze mogelijkheden om meer licht te brengen. Hierbij kun je denken aan onderbouw, led, halogeen en hanglampen.

We kunnen geen producten vinden op basis van je selectie.

Verschillende vormen keukenverlichting

Net als bij veel andere toepassingsmogelijkheden van licht, zijn er altijd meerdere types lichtbronnen nodig om een mooi geheel te creëren. Zo is er altijd basisverlichting aanwezig, meestal in de vorm van een groot armatuur. Veel mensen eten en ontbijten in de keuken, vaak is er dan ook wel een vorm van sfeerverlichting te vinden. Om het werkblad goed te kunnen verlichten tijdens het koken wordt gebruik gemaakt van zogeheten taak- of functionele lichtbronnen. Dit zien we vaak terug in de vorm van een TL-buis of spotjes.

 

Meer licht boven het aanrecht met onderbouw keukenverlichting

Een vrij eenvoudige manier om meer licht te creëren boven het aanrecht is door direct boven het aanrecht of werkblad een onderbouw armatuur te plaatsen. Keukenverlichting onderbouw schroef je vast of plak je vast met dubbelzijdig tape en gaat via een stekker naar het dichtstbijzijnde stopcontact. De meeste onderbouw lichtbronnen zijn voorzien van een extra schakelaar waarmee je het armatuur aan en uit kunt zetten.

Tip: Tijdens het koken of het bereiden van eten ontstaat er wel eens een laagje vet op de lampen. Kies voor lampen met een glad oppervlak, deze zijn eenvoudiger schoon te maken. Dit zal de levensduur bevorderen.

 

Geld besparen en koken tegelijk met led keukenverlichting in het plafond

Led verovert praktisch de gehele lichtmarkt en vervangt bijna alle lichtbronnen. Uiteraard hebben led lampen de keukenverlichting niet overgeslagen. Zo verkopen we onderbouw keukenverlichting uitgevoerd met een led lichtbron. Dit in tegenstelling tot de klassieke onderbouw lichtbronnen die zijn uitgevoerd in tl en halogeen keukenverlichting.

 

Keukenverlichting kopen? Profiteer direct!

Al jaren voorzien wij consumenten en bedrijven van de juiste lichtbronnen in de keuken. Klanten kiezen voor VerlichtingNL omdat ze profiteren van:

Vandaag besteld? Morgen in huis!

  • Vrijblijvend en deskundig advies
  • Volledig merkonafhankelijk
  • Ondersteuning bij het opstellen van een lichtplan
  • Ruime voorraad producten
  • Breed assortiment met 100.000+ producten

 

Traditionele halogeen lichtbronnen voor in de keuken

In keukens zie je doorgaans veel spots om extra licht te creëren. Deze spots zijn over het algemeen uitgevoerd met klassieke halogeen lichtbronnen. Klassiek halogeen geeft een krachtig lichtbeeld, echter is dit zeer inefficiënt en daardoor goed te vervangen door led. In licht termen uitgedrukt geeft een halogeenlamp ongeveer 15 lumen per watt, terwijl een led lamp al snel 90 lumen per watt geeft, dit is 6x zo energiezuinig.

 

Op zoek naar passend advies op maat? Ervaringen lichtspecialisten geven graag een vrijblijvend advies. Bel met 053 203 00 11, stuur een e-mail naar info@verlichtingnl.nl of stel je vraag in de chat voor een direct antwoord.