Bureauverlichting

Bureauverlichting

Net als kantoorverlichting heeft de juiste bureaulamp invloed op de productiviteit. Bureaulampen zijn niet duur en gaan tegenwoordig jaren mee. Het is dus belangrijk om je goed in te lezen en de juiste lamp voor jouw situatie te kiezen. Op deze pagina hebben we de beste producten geselecteerd voor het verlichten van bureaus of andere werkplekken. Daarnaast lees je op deze pagina algemeen geldend advies en voorzien we je van een aantal handige tips.

We kunnen geen producten vinden op basis van je selectie.

Waarom is goede bureauverlichting belangrijk?

De juiste lampen rondom het bureau zijn belangrijk zodat je op alle momenten van de dag zo productief mogelijk kunt zijn. Het werken of studeren in een ruimte, die op de juiste manier verlicht is, kan een hoop klachten voorkomen. Veelvoorkomende klachten als gevolg van slecht licht zijn:

  • Oogklachten of vermoeide ogen
  • Hoofdpijn
  • Problemen met alertheid of slaperigheid

Mede door “het nieuwe werken”, hebben mensen steeds meer verschillende werkplekken. Dan is het wel zo fijn dat je op deze plekken goed kunt werken en dat de werkplek op de juiste manier verlicht is. Aangezien iedere werkplek anders is en dus ook een andere lichtopbrengst vereist, kan het plaatsen van de juiste bureauverlichting een lastige klus zijn.

Tip: Ons advies is om minimaal een lichtsterkte van 500 Lux en een CRI-index van 80 te realiseren. De exacte lichtsterkte hangt natuurlijk af van de situatie. Dit zijn tevens ook eisen van de arbo.

 

Waarom kiezen voor een led bureaulamp?

Traditionele lampen worden steeds vaker vervangen door led. Dit heeft een aantal voordelen. Led is namelijk:

  • Schokbestendig
  • Duurzaam Energiezuinig
  • Langere levensduur

De aanschafprijs ligt vaak wel iets hoger, maar met branduren die richting de 80.000 kunnen gaan, verdien je dit over een relatief korte periode vrijwel altijd terug.

 

TL bureauverlichting

Verouderde Tl-lampen zijn niet geschikt als bureauverlichting. Het is niet erg zuinig, gaat niet direct aan bij inschakelen en geeft niet het meest rustige lichtbeeld (flikkering). Tl-lampen hebben echter de afgelopen jaren niet stil gezeten. De bekende T8-buis is inmiddels vervangen door de dunnere, nog zuinigere T5-buis. De besparing door van T8 naar T5 te gaan ligt over het algemeen tussen de 40 a 50%. Dit zal natuurlijk variëren per situatie.

Let op: De T8-buis is niet zomaar te vervangen door een T5-buis. T5 gebruikt een andere fitting, een ander voorschakelapparaat en vereisen ze een ander armatuur.

Hoogfrequente tl-verlichting is dus ook uitermate geschikt als primaire verlichting van een bureau of andere werkplek. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment led tl lampen.

 

Bureaulamp kopen? Profiteer bij VerlichtingNL

  • De beste lichtadviezen van een merkonafhankelijke specialist.
  • Ruime voorraad producten Producten worden binnen 24 uur verzonden
  • Ervaren specialisten die je graag voorzien van een passend advies
  • 100.000+ producten

 

Na het lezen toch nog een aantal vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 053 203 00 11 of door te e-mailen naar info@verlichtingnl.nl. Tijdens kantooruren kun je ons ook bereiken door in de chat, rechts onderin je scherm, vragen te stellen.