Buitenverlichting

Buitenverlichting

Er zijn drie manieren om de buitenverlichting te voorzien van stroom:

 1. Zonne-energie (solar)
 2. Netspanning (230v)
 3. Laagspanning (12v)

Buitenverlichting op zonne-energie en laagspanning zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De verwachting is dat deze trend door zal zetten. Led buitenverlichting speelt een grote rol in de toenemende populariteit van deze trend.

Bekijken als Rooster Lijst
Aflopend sorteren

6 Items

 1. Lightronics BRISA LITE LCN 4-2000 60 9007
  € 373,89 € 309,00 Zo laag als € 351,46
 2. Lightronics BART LITE C6 4-2000 60 7038
  € 418,06 € 345,50 Zo laag als € 392,97
 3. Lightronics LUZ LITE C6 4-2000 60 9005
  € 679,42 € 561,50 Zo laag als € 638,65
 4. Prikkabel 10 Meter 15x E27 Fitting (Grote Fitting) Feestverlichting
  € 63,53 € 52,50 Zo laag als € 59,71
 5. Prikkabel 20 Meter 35x E27 Fitting (Grote Fitting) Feestverlichting
  € 114,48 € 94,61 Zo laag als € 107,61
 6. Prikkabel 50 Meter 64x E27 Fitting (Grote Fitting) Feestverlichting
  € 149,99 € 123,96 Zo laag als € 140,99
Bekijken als Rooster Lijst
Aflopend sorteren

6 Items

Waarom zou je kiezen voor led buitenverlichting?

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor led buitenverlichting. We hebben de 5 belangrijkste voor je op een rij gezet:

1. Duurzaamheid. Led lampen bevatten beduidend minder milieuvervuilende stoffen. Zo zit er bijvoorbeeld minder kwik in.

2. Lagere kosten. Op de middellange termijn is het vrijwel altijd verstandiger om voor led te kiezen. Hoewel de aanschafprijs vaak wat hoger ligt, maakt de aanzienlijk langere levensduur dit eenvoudig goed. LED is wel vrijwel altijd goedkoper in stroomverbruik. Dit komt omdat de wattages van led relatief laag zijn.

Handig: In tegenstelling tot halogeen- en spaarlampen, heeft led geen opstarttijd.

3. Langere levensduur. Led heeft over het algemeen een maximaal aantal branduren dat tussen de 30.000 en 50.000 uur ligt. Dit komt neer op zo’n 68 jaar plezier van je led verlichting (gemiddeld twee branduren per dag).

4. Veiligheid. Led licht geeft, in vergelijking tot traditionele lampen, aanzienlijk minder warmte af. Hierdoor zijn de lampen beter bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en kun je ze zelfs gerust tussen de planten plaatsen.

5. Meer keus. Een aantal jaar terug was het assortiment led verlichting een stuk beperkter als het dat het nu is. De nieuwste en modernste producten worden steeds vaker alleen als led-uitvoering geproduceerd.

 

Besparen op de buitenverlichting? Een aantal tips

Besparen op de buitenverlichting is niet iets waar veel mensen aan denken als ze aan het eind van de maand een beetje extra over willen houden. Toch kun je er verrassend veel op besparen. Een aantal tips:

Tip 1. Vervang je huidige buitenverlichting door led. Led is in aanschaf wat duurder, maar op termijn verdien je dit terug. Daarnaast zijn de lampen ook nog eens veiliger.

Tip 2. Vervang de huidige verlichting door buitenverlichting op zonne-energie. Het aanbod buitenverlichting op zonne-energie is de afgelopen jaren drastisch toegenomen. Neem eens een kijkje in ons assortiment solar buitenverlichting.

Tip 3. Door bewegingsmelders of tijdschakelaars te gebruiken kun je overbodige branduren behoorlijk verminderen en hierdoor de levensduur verlengen.

Tip 4. Bespaar op je energierekening door gebruik te maken van dimmers. Let er wel op dat je date mate waarmee je dimt, niet evenredig is met de energiebesparing.

 

Wat zijn de grootste voordelen van 12v buitenverlichting?

 • Het grootste voordeel van 12v verlichting is dat je relatief eenvoudig aanpassingen kunt maken aan de huidige situatie.
 • In tegenstelling tot wat veel mensen denken, doet de lichtopbrengst van 12v verlichting niet onder voor de verlichting op netspanning.
 • 12v verlichting is erg eenvoudig uit te breiden. Je hoeft dus niet een compleet lichtplan in één keer te realiseren.
 • Om gebruik te kunnen maken van buitenverlichting op laagspanning dien je in de meeste gevallen een transformator aan te sluiten. Deze transformator vormt de netspanning om naar laagspanning.

Tip : Je kunt herkennen of de transformator geschikt is voor buitengebruik aan de IP44-waarde.

 • 12 volt verlichting wordt ook wel laagspanning genoemd en is er, net als verlichting voor netspanning, in allerlei soorten en maten.
 • De kabels dienen niet diep in de grond geplaatst te worden. Het is dan ook niet erg als een keer met tuinieren één van de kabels per ongeluk raakt. Dit maakt het veiliger voor kinderen of huisdieren die in de tuin spelen.

Tip: Heb je plannen in de toekomst om mooie buitenverlichting aan te leggen maar heb je op dit moment niet voldoende budget? Kies ervoor om bij het aanleggen van de tuin de kabels al wel vast te leggen. Dit is een relatief kleine investering en dit zal je in de toekomst een hoop tijd en geld besparen.

 

Buitenverlichting kopen? Profiteer bij VerlichtingNL!

Op zoek naar sfeervolle buitenverlichting? Bij VerlichtingNL profiteer je van de volgende voordelen:

 • We staan altijd voor je klaar met passend advies
 • We houden een ruime voorraad aan Voorraad producten worden binnen 24 uur verzonden
 • Lichtspecialisten met jarenlange ervaring die je graag helpen
 • Ons totale assortiment omvat in totaal meer dan 100.000 producten
 • We zijn dé merkonafhankelijke lichtspecialist

 

Toch nog een aantal vragen? Aarzel dan niet een contact op met één van onze deskundige medewerkers. We helpen je graag met een advies op maat. Bel naar 053 203 00 11, stuur e-mail naar info@verlichtingnl.nl. Tijdens kantooruren kun je je vragen of opmerkingen ook in de live chat stellen.