Wat is Full Spectrum verlichting?
Full Spectrum verlichting, ook wel volspectrum verlichting genoemd, is een verlichtingsbron waarbij waarnemingen van personen exact overeenkomen met de werkelijkheid.
 
In principe is de verlichting van de lamp een natuurlijke verlichting. Door deze vorm van verlichting kan men meer ontspannen kijken en dat stimuleert mensen in hun doen en laten.
 
Natuurlijke verlichting, of wel daglicht, is goed voor de mens en het ritme van de mens.
 
Voor wie is Full Spectrum verlichting?
Full Spectrum verlichting is een product dat in elke willekeurige binnenruimte toe te passen is. De Full Spectrum verlichting geeft een daglicht licht straling, die de waarneming van mensen overeen laat komen met de werkelijke omgeving.
 
Hiermee wordt bedoeld dat er geen kleurbedrog is. De kleuren van de omgeving zijn door deze vorm van verlichting ook precies zo waar te nemen.
 
Mensen hebben daglicht nodig en deze verlichting zorgt daar voor. Wanneer men aan het werk is, waar Full Spectrum verlichting hangt, wordt het gevoel van moe zijn minder. Het product is daardoor goed voor mensen die vermoeid zijn tijdens werkzaamheden en last hebben van depressies. Depressies worden namelijk minder van de Full Spectrum verlichting, men ervaart meer daglicht.
                                                                                              
Wat zijn de kenmerken van Full Spectrum verlichting?
De kenmerken van de Full Spectrum verlichting zijn dat de kleuren exact overeenkomen met de werkelijkheid.
 
Er zijn verschillende soorten verlichtingsproducten met de Full Spectrum specificaties. Enkele producten met de Full Spectrum specificaties zijn:

  • Full Spectrum T8 TL verlichting.
  • Full Spectrum T5 TL verlichting.    
    • Deze is dan eveneens toepasbaar in de T5 Bespaar Adapters.
  • Full Spectrum Spaarlampen

 
Verder zijn de Full Spectrum verlichtingsproducten qua specificaties niet heel erg afwijkend van de bestaande verlichtingproducten.
 
Wat zijn de voordelen van de Full Spectrum verlichting?
De voordelen van de Full Spectrum verlichting zijn dat de kleuren van de lichtbron de waarneming van de mens laat zijn, zoals die hoort te zijn.
 
De juiste daglicht weergave van de lamp heeft in positieve zin gevolgen voor de mens. Mensen zijn er fitter door en dat bevorderd de werkzaamheden van werknemers binnen bedrijven, maar eveneens de stemming van mensen.
 
Het belangrijkste voordeel van de Full Spectrum verlichting is dat mensen die vooral in binnenruimten aanwezig zijn, toch genoeg natuurlijk daglicht zien. Hierdoor is de stemming van de mensen beter, is men fitter en neemt de depressie van mensen af.

Hieronder is te zien welke kleuren bij welke kleurentemperatuur horen.

kleurschakeringen